Att läka sår – hur vi alla blir en del av lösningen

I en tid präglad av polarisering och konflikter, bjuder vi in till en tankeväckande föreläsning som utforskar kraften i dialog, respekt och gemenskap. ”Att läka sår” är en reflektion över de händelser som skakade vårt samhälle för några år sedan – de så kallade ”påskkravallerna”, en period då hat och våld tycktes ta överhanden.Denna föreläsning är en inbjudan till alla som tror på en värld där gemenskap och förståelse för våra olikheter stärker oss.

Vi står inför frågor som berör oss alla: Vad driver individer, särskilt unga, till handlingar av våld och förstörelse? Hur kan vi tillsammans arbeta mot den växande polariseringen i samhället, där man ofta ställs inför ett ultimatum: ”antingen är du med oss eller mot oss”? Och viktigast av allt, hur kan vi, genom våra gemensamma ansträngningar, bli en del av lösningen?

”Antingen är du med oss – eller emot oss!”

Vi välkomnar dig till en dialog om hur vi tillsammans kan bygga broar, läka sår och sträva mot ett samhälle där gemenskap och förståelse står i centrum. Anslut till oss för en föreläsning som inte bara belyser problemen utan också inspirerar till handling och hopp om en bättre framtid för oss alla.

Ungdomscoach och polis berättar

Våra föreläsare, Beston Kalefa, en passionerad ungdomscoach med fokus på mänskliga rättigheter från Tegelbruket, och Marcus Royal, tillförordnad gruppchef vid Polisen Örebro, delar med sig av sina unika perspektiv och erfarenheter. Genom deras berättelser utforskar vi de djupa känslor och utmaningar som möter de individer – både civila och tjänstemän – som står på frontlinjen i vårt samhälles konflikter.

Två versioner – för gymnasieelever och för yrkesverksamma

Föreläsningen ”Att läka sår” erbjuds i två versioner, anpassade för gymnasieelever samt yrkesverksamma och vuxna. Innehållet i de två versionerna är ger båda en bred och inkluderande förståelse för dessa komplexa frågor.

Ämnen

Förståelse, inkludering, brobyggande kontra polarisering, polis, samhälle, rättigheter, ungdomar, muslimer.

Målgrupper

Gymnasieelever eller vuxna

Längd

Crika 120 minuter