MBU – Människan bakom uniformen!

Du som är 15-20 år har möjlighet att söka vårt projekt MBU som bedrivs med en grupp varje höst- och varje vårtermin. Vid 10 till fällen får du chans att lära känna dem som jobbar i uniformbärande yrken såsom polis, räddningstjänst, vaktbolag och ambulans – samtidigt som dem får chansen att lära känna Örebros ungdomar.

Genom MBU blir du en del av en tight grupp som kommer utvecklas tillsammans – och MBU kommer garanterat bli ett minne för livet.

Du hittar mer info om hur processen går till längre ned på sidan!

Vill du veta mer?

Kontakta Beston Kalefa, ansvarig för MBU

Vad är MBU?

Vi på Tegelbruket har drivit MBU sedan hösten 2015, men projektet startade i Göteborg 2009 efter en period av oroligheter och skadegörelse. Flera ungdomar visade en hatisk inställning till många av de uniformbärande yrkena – och idén om en dialoginriktad utbildningsverksamhet föddes.

I MBU får ungdomen lära känna människan bakom uniformen, och personal i de uniformbärande yrkena får lära känna ungdomen under kepsen. Målet med MBU är att  genom inflytande och öppenhet öka ungdomars delaktighet, minska kriminaliteten och att skapa bra möten som ökar förståelsen. På så sätt har alla inblandade i detta projekt kommit varandra nära som individer, vilket har hjälpt till att skala bort lager som okunskap och otrygghet som varit vanliga mellan grupperna tidigare. MBU har visat på goda resultat med tydliga attitydsförändringar, och det är ett projekt vi på Tegelbruket är stolta över att vara en del av.

Se gärna vår film om MBU!

 
 
null

Steg 1

Börja med att ta reda på information. Det kan du göra på MBUÖrebro@facebook eller gå in på Tegelbruket och prata med en ungdomscoach.
null

Steg 2

Lämna en intresseanmälan via formuläret här på denna sida.
null

Steg 3

Du kommer få en kallelse till terminens informationsmöte inför nästa MBU-utbildning i stadsdelen.
null

Steg 4

Gå på informationsmötet. Fråga och ta reda på vad som gäller.
null

Steg 5

På mötet gör du en formell anmälan till någon av MBU-ledarna.
null

Steg 6

MBU tar referenser och kollar med polisen att du passar för utbildningen.
null

Steg 7

MBU utser deltagarna till nästkommande utbildning.
null

Steg 8

Du får information om att du kommit med. Även den som inte kommer med får information om detta.
null

Steg 9

Skriv kontrakt. Gå igenom kontraktet tillsammans med en MBU-ledare och skriv under.