Beston Kalefa – föreläsare, utbildare, moderator och mycket mer

Beston är alumn vid politikerskolan Höj rösten som arbetar som ungdomscoach med fokus på mänskliga rättigheter på Örebros största ungdomsarena Tegelbruket.

Som van föreläsare, utbildare, konferencier, moderator har Beston hållit i taktpinnen i allt från interna kompetensutvecklingsdagar hos myndigheter och organisationer till att vara konferencier på tillställningar som MR-dagarna och Pride-festivalen.

Som sakkunnig inom MR-frågor och framförallt hedersrelaterade frågor bjuds han in till panelsamtal, debatter och utbildningsdagar hos bland annat socialtjänsten, Länsstyrelsen och Brottsförebyggande rådet.

Beston uppskattas för hans genuina engagemang och med den kraft han levererar innehåll vare sig det är i sociala medier, i en debatt eller om det är på en scen.

Tveka inte att höra av dig om du tror att Beston kan stötta din organisations verksamhet!

Vill du boka Beston?

För bokningsförfrågningar, mer information eller förutsättningslösa samtal om samarbeten, vänligen skicka ett mejl!

Röster från samarbetsparter!

Aktuella föreläsningar

Att läka sår

Utforska helandets kraft med Beston Kalefa och Marcus Royal i en tankeväckande föreläsning om att överbrygga splittring och bygga gemenskap efter påskkravallerna. Upptäck hur dialog och respekt kan förena oss mot hat och polarisering. Tillgänglig för gymnasieelever och vuxna.

Läs mer

”THUG LIFE”

Hatet som du överför eller ger till de små, förstör för alla

Dyk in i ungdomskulturens hjärta med Beston och utforska hur hat och frånvarande vuxna formar identitet och kultur i våra samhällen. Upptäck kraften i att förstå och omfamna mångfalden på orten. En insiktsfull föreläsning om ansvar, tillhörighet och mänskliga rättigheter.

Läs mer

I rädslans (hederns) namn

Vad är det som driver föräldrar, syskon och släkt att kontrollera, hota och misshandla sina barn? Hur är det att leva under hedersrelaterat våld och förtryck? Hur ska vi bemöta de som utsätts för hedersrelaterade brott? Hur kan vi identifiera, hantera och se individens behov i dessa ärenden?

Läs mer

Ljusen i mörkret

Upptäck berättelsen om hur små gester av godhet kan förändra liv. En inspirerande resa från flykt och våld till kärlek och ljus, tack vare stödet från familj, vänner och främlingar. Låt dig beröras av kraften i medmänsklighet.

Läs mer
Artikel X - gruppbild

Artikel X

Artikel X är ett ungdomsinitiativ från Tegelbruket som tog fart under vintern 2018. Gruppen har som syfte att utföra ”positiv aktivism med mänskliga rättigheter och demokrati som fokus”. De träffas med jämna mellanrum, och har hittills ägnat sig åt allt ifrån att pärla armband för att visa uppskattning till hårt arbetande sjuksköterskor, till att bjuda in politiker för samtal om samhället.

Vill du veta mer?

Alla som vill vara en del av artikel X är välkomna att kontakta Beston Kalefa – det enda som krävs är ett engagemang!

Hur kan Beston hjälpa dig och din verksamhet?

Skriv kort om vem du är och vad du skulle vilja att Beston bidrar med så får du så snart som möjligt en återkoppling på mejl eller telefon.

  • Välj ett eller flera alternativ!